Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is de missie van Centrummanagement Horst Centrum?

Vanuit de behoefte van bewoners, de meerwaarde voor bezoekers en het belang van de ondernemers staat Centrummanagement Horst Centrum voor een toegankelijk en toekomstbestendig centrum, een veerkrachtige voedingsbodem en een stabiele uitvalsbasis. Nieuwe ontwikkelingen worden gezien als kansen en er is ruimte voor initiatief. De interactie tussen mensen, organisaties en initiatieven zorgt dat het centrum leeft en beweegt.

Waar kan ik parkeren in Horst?

In Horst Centrum parkeert u gratis op één van de 1.000 parkeerplaatsen. Bekijk parkeerplaatsen.

Waar komt de naam Horst vandaan?

In de vroege Middeleeuwen heette de plaats Berkele. Het is onbekend waarom deze naam veranderd is in Horst. De naam Berkele is nog wel terug te vinden in straatnamen en namen van gebouwen. De naam 'Horst' heeft meerdere betekenissen: een hoger gelegen stuk beboste grond in een moerassig gebied, een gevlochten vogelnest en laag of nat struikgewas.

Wat is het hondje van Horst?

Het ‘Hundje van Hôrs’ is gebaseerd op het oude, bekende versje: ‘Hedde dôrs?, Godde naor Hôrs. Dao hebbe ze en hundje. Dát pist ów in ’t mundje!’ (Heb je dorst? Dan ga je naar Horst. Daar zit een hondje. Dat plast je in het mondje!). Het hondje is tevens een watertappunt en staat bij de grote fontein op het Lambertusplein. Het hondje is door Centrummanagement Horst aangeboden aan de bevolking. Jack Poels van Rowwen Hèze maakte een liedje over het ‘Horster Hundje’.

Welkom in het Dreumelrijk?

Tijdens het jaarlijkse Carnaval draagt Horst de naam 'Dreumelrijk'. De naam verwijst naar een Horster benaming voor een 'draadje'. Vroeger stond Horst bekend om zijn textielindustrie. De Horster carnavalsvereniging heet C.V. D'n Dreumel, opgericht in 1962. Met carnaval zijn er in Horst twee optochten: de grote optocht (zondag) en de jeugdoptocht (maandag). Op carnavalsdinsdag vindt de Boerenbruiloft plaats.

Wanneer is de weekmarkt in Horst?

Iedere dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur vindt de weekmarkt plaats. Wekelijks zijn er op de markt zo'n 70 marktkramen te vinden.

Kun je met de trein naar Horst?

Het treinstation Horst-Sevenum ligt een kilometer of twee ten zuiden van Horst en 2 kilometer ten noorden van Sevenum. Op het station stopt de intercitytrein van station Venlo naar station SchipholAirport, hiermee heeft Horst een directe verbinding met steden als Venlo, Helmond, Eindhoven, 's- Hertogenbosch en Utrecht. Er gaat een bus van het station naar Horst Centrum.

Is Horst bekend om de champignonteelt?

Horst heeft internationaal naam gemaakt door de champignonteelt. In Horst wordt ongeveer 50 procent van de totale Nederlandse champignonproductie geproduceerd!

Stages

We staan altijd open voor stagiaires en laten ons graag verrassen door frisse ideeën. Stel je aan ons voor via info@horst-centrum.nl.

Wanneer is het Koopzondag?

Klik hier voor een overzicht van de koopzondagen in 2023. 

Vacatures

Op dit moment zijn er geen vacatures. Een open sollicitatie sturen mag altijd, wie weet...!